16:24
14 03 2025

Qızarmış Burrata və Bal-Zəfəran Sousu

Qızarmış Burrata və Bal-Zəfəran Sousu

Lazım olanlar

Qızarmış burrata üçün:

  • 1 ədəd burrata pendiri
  • 1 stəkan un
  • 1 ədəd yumurta
  • 1 stəkan panko suxarı (və ya adi suxarı)
  • 1/2 çay qaşığı duz
  • 1/2 çay qaşığı qara istiot
  • Bitki yağı (qızartmaq üçün)

Bal-zəfəran sousu üçün:

  • 3 xörək qaşığı bal
  • 1/4 çay qaşığı zəfəran (bir az isti suda həll edin)
  • 1 xörək qaşığı limon suyu
  • 1 çimdik duz

Hazırlanma qaydası

1️⃣ Burratanı hazırlayın:

  • Burratanı kağız dəsmal ilə qurulayın.
  • Unu bir qaba, çalınmış yumurtanı ikinci qaba, suxarını üçüncü qaba qoyun.
  • Pendir əvvəlcə una, sonra yumurtaya, sonra isə suxarıya batırılır. Daha xırtıldayan olması üçün bu prosesi iki dəfə təkrarlamaq olar.

2️⃣ Qızartma:

  • Tavaya bol yağ əlavə edib orta odda qızdırın.
  • Burratanı yağda 1-2 dəqiqə qızardın, qızılı rəng alanda kağız dəsmal üzərinə çıxarın.

3️⃣ Bal-zəfəran sousu:

  • Kiçik tavada balı, limon suyunu və zəfəranı qarışdırın.
  • Bir neçə dəqiqə qızdırın, amma qaynatmayın.

4️⃣ Servis:

  • Qızarmış burratanı boşqaba qoyun.
  • Üzərinə hazırladığınız bal-zəfəran sousunu gəzdirin.
  • İstəyə görə təzə reyhan və ya qoz-fındıq əlavə edə bilərsiniz.

???? Nəticə: Xırtıldayan, içi axan burrata ilə aromatik bal-zəfəran sousunun möhtəşəm tandemi! ????✨

NEWS FEED