Beef Stroganoff resepti
İNQREDİENTLƏR
Mal əti
400 q
soğan
2 ədəd
Xama
200 q
Tomat pastası
2 xörək qaşığı
Buğda unu
1 xörək qaşığı
Doğranmış cəfəri
2 xörək qaşığı
Duz
Bitki yağı
50 ml
Qara üyüdülmüş bibər
1 Mal əti yuyun, yaxşıca qurudun və dilimlərə kəsin.
2 Ət dilimlərini iki qat yapışqan filmin arasına qoyun və döyün.
3 Doğranmış əti taxıl boyunca nazik zolaqlara kəsin.
4Soğanı soyun və üzüklərə kəsin, sonra dörd hissəyə kəsin.
5 Soğanı yağla isidilmiş tavaya qoyun, duz və istiot əlavə edib yumşalana qədər qovurun.
6Qızardılmış soğanı unla səpin və qarışdırın.
7Soğana xama və pomidor sousunu (zövqə görə) əlavə edib qarışdırın.
8Smetan qarışığını bir qaynadək gətirin və bir az su əlavə edin (sousun çox qalın və ya nazik olmaması üçün kifayət qədər su).
9 İstədiyiniz qalınlıq və homojen bir tutarlılıq əldə etmək üçün davamlı qarışdıraraq sousu bir az azaldın. Duz və istiot.
10Başqa bir qabı yaxşıca qızdırın, bir az yağ tökün və əti əlavə edin (əti birdən-birə qızardmaq olmaz, ancaq kiçik hissələrdə, lakin bu lazım deyil).
11Əti bişənə qədər qızardın, duz və istiot əlavə edin.
12Qızardılmış əti sousa əlavə edin, qarışdırın və vam odda daha 2-3 dəqiqə bişirin.