Göbələk şorbası resepti
Kartof
7 ədəd
Şampinyon
300 q
soğan
1 baş
krem 20%
200 ml
kərə yağı
20 q
Duz
dadmaq
Yaşıllıq
10 q
BİŞİRMƏSİNİN STRUKTURU
40 DƏQİQƏ
ÇAP
1 Kartofu soyun, kublara kəsin, su əlavə edin ki, kartof tamamilə örtülü olsun. Suyu duzlayırıq.
2 Tavada kərə yağı qızdırın və xırda doğranmış soğanı qızılı rəng alana qədər qızardın. Sonra göbələkləri böyük parçalara kəsin və soğana əlavə edin. Yüngül qızardın (əgər yanmağa başlasa, kartofdan bir az su əlavə edin).
3Hazırlanmış kartof ilə tavaya qızardılmış soğan və göbələkləri qoyun və arabir qarışdıraraq bir az daha bişirin.
4 Bulyonu ayrı bir qaba tökün. Kartof və göbələk qarışığını blenderlə döyün. Daha sonra, lazım olan konsistensiyaya qədər incələşənə qədər alınan püreyə bulyon əlavə edin.
Şəkil
ALET
Qarışdıran
5Odun üzərinə qoyun, qızdırın, daim qarışdırın. Krem əlavə edin və hər şeyi yaxşıca qarışdırın. Bir qaynadək gətirin və istidən çıxarın.
6Otlar və bir neçə dilim göbələk ilə bəzədilmiş xidmət edin.