Toyuq qara ciyərindən paştet resepti
İNQREDİENTLƏR:
Toyuq qaraciyəri
1 kq
soğan
3 baş
kərə yağı
100 q
Bitki yağı
3 xörək qaşığı
krem 20%
400 ml
Süd 3,2%
500 ml
Duz
dadmaq
Qara üyüdülmüş bibər
dadmaq
HAZIRLAMA TƏLİMATLARI:
1 Qaraciyəri soyuq su ilə yuyun və damarları çıxarın. Yaşıl çantalı qara ciyərə və ya eyni rəngli ləkəyə rast gəlsəniz, onu amansızcasına vedrəyə atın: öd patenin düşmənidir. Yuyulmuş qarışığı bir qaba qoyun, süd tökün və bir saat buraxın: toyuqun qısa müddət ərzində zərərli şəkildə topladığı hər şeyi məhsuldan çıxaracaq.
2 Soğanı yarım halqalara doğrayın. Orta istilikdə bir qızartma qabda bitki yağı qızdırın, yağın üçdə birini əlavə edin. Soğanları yükləyin. Yumşaq qədər qızardın.
3 Qaraciyəri süddən yuyun. Soğana əlavə edin. Orta istilikdə iyirmi-otuz dəqiqə qızardın, müntəzəm olaraq qarışdırın.
4Sonra istiliyi azaldıb kremə tökün: o, demək olar ki, qabın içini tamamilə örtməlidir. Kremi yarıya qədər azaldın - bu, təxminən on beş dəqiqə çəkəcək. Yalnız bundan sonra duz və istiot əlavə edin. İstiliyi söndürün və sərinləyin.
5 Soğan-qara-yağ qarışığını blenderdə doğrayın, qalan kərə yağı əlavə edin.
6 Pateni rahat bir qaba - gil qaba qoyun və bir gecədə soyuducuda saxlayın.