Sobada ləvəngi ilə peraşki resepti
Sobada ləvəngi ilə peraşki resepti
Tərkibi:
18-20 piroq
Un - 375 q + bir neçə osh qaşığı. yoğurmaq üçün
Kərə yağı (soyuq) - 250 q
Xama 10-80 q
Yumurta - 1 ədəd
Su - 1 osh qaşığı
Soda - 1/3 çay qaşığı.
Sirkə - 1 osh qaşığı
duz - 1 x.q.
Şəkər - 1 x.q. sürüşmə yoxdur
İçi :
qiymə (toyuq)
Ləvəngi
Hazırlanması:
Toyuq qiyməsini qızardın, levengi əlavə edin və soyumağa qoyun.
Xəmir üçün kərə yağı unla üyüdün, duz, şəkər əlavə edin, qarışdırın. Çörək sodasını sirkə ilə basdırın, xəmirə xama əlavə edin və qarışdırın. Su əlavə edin, yumurtanı xəmirə yoğurun. Bir neçə qaşıq lazımdırsa. yoğurmaq üçün un. Əllərinizə yapışmayan yumşaq xəmir almalısınız.
Yarım saat soyuducuya qoyun. Fırını 180-190* qızdırın.
Sonra kürələrə bölün, şəkərbura kimi qalın bükün və doldurun.
Bir çörək qabına qoyun, sarısı ilə yağlayın və üstünə bir şey səpin. 25-35 dəqiqə qızılı rəng alana qədər bişirin (sobadan asılı olaraq).
Nuş olsun!