10:50
09 04 2024

Şah Plov Resepti

Ərzaqlar
uzun  düyü 400 q
 lavaş 2 ed
ət 600 q
kərə yağı 70 q
Quru ərik 100 q
 kişmiş 70 q
soğan 2 əd.
 Istədiyiniz ədviyyatlar

Hazırlama qaydası

1.Düyü yuyun. Təxminən 1 sm qalınlığında təbəqələrə bir tencere qoyun, üzərinə nazik dilim kərə yağı qoyun, duz və zerdeçal ilə səpin. Düyünü 1 ilə 2 nisbətində su ilə doldurun və hazır olana qədər bişirin.
2.
Bu vaxt, əti kiçik parçalara ayırın və bitki yağı ilə qızılı rəngə qədər qızardın. Soğanı kiçik kublara kəsin və ətə əlavə edin. 5-7 dəqiqə qızardın. Kişmiş və quru ərikləri 5 dəqiqə qaynar suda isladın. Sonra quru ərikləri kiçik parçalara ayırın

Ətə kişmiş və quru ərik əlavə edin, 2-3 dəqiqə qaynadın. Ədviyyatlar əlavə edin və qarışdırın.
Sarımsağı çox incə doğrayın və ocaqdan götürülmüş qarışıma əlavə edin. Qarışdırın.

Pide çörəyini təxminən 5 sm enində zolaqlara kəsin.

Kərə yağı əridin. Hər bir zolağı bir tərəfdən kərə yağı ilə yağlayaraq, bir fan kimi bir qazana qoyun. Pide çörəyinin asılmış hissələrini tərk etmək lazımdır.

Dibinə bir qat düyü qoyun.
Sonra bir qat ət əlavə edin. Alternativ olaraq bütün düyü və əti əlavə edin.
Pide çörəyinin asılmış hissələri ilə düyünü örtün. 180°C-də 40-45 dəqiqə bişirmək üçün sobaya qoyun.

 Nüş olsun! 

NEWS FEED