17:11
28 02 2025

Evdə Dadlı və Xırçıltılı Kartof Çipsi Hazırlayın

Marketlərdən alınan çipsilər çox ləzzətlidir, amma içində konservantlar və əlavə maddələr olduğu üçün sağlam deyil. Evdə isə sadəcə bir neçə inqrediyentlə daha sağlam və dadlı çipsi hazırlaya bilərsiniz!

Lazım olan ərzaqlar:

✅ 3 ədəd böyük kartof
✅ 2 yemək qaşığı zeytun yağı
✅ 1 çay qaşığı duz
✅ 1 çay qaşığı sarımsaq tozu (isteğe bağlı)
✅ 1 çay qaşığı qırmızı toz bibər və ya qara istiot
✅ 1 çay qaşığı qurudulmuş rozmarin və ya oregano (arzuya görə)

Hazırlanma qaydası:

1️⃣ Kartofları doğrayın

  • Kartofları çox nazik (təxminən 1-2 mm qalınlığında) dairəvi formada doğrayın. Bıçaq və ya rəndənin incə dilimləmə hissəsindən istifadə edə bilərsiniz.

2️⃣ Suyun içində saxlayın

  • Doğranmış kartofları soyuq su dolu qaba qoyub 15-20 dəqiqə gözlədin. Bu, kartofun nişastasını azaldacaq və çipsilərin daha xırçıltılı olmasını təmin edəcək.

3️⃣ Qurudun və dadlandırın

  • Kartofları sudan çıxardıqdan sonra kağız dəsmalla yaxşıca qurulayın. Sonra bir qaba qoyub üzərinə zeytun yağı və seçdiyiniz ədviyyatları əlavə edib qarışdırın.

4️⃣ Bişirin
Fırında:

  • Kartof dilimlərini perqament kağızı sərilmiş soba sinisinə düzün.
  • 180°C-də əvvəlcədən isidilmiş sobada 15-20 dəqiqə bişirin. Sonra çevirib əlavə 5-10 dəqiqə daha bişirin.

Tavada:

  • Az yağda orta odda hər iki tərəfi qızarana qədər qızardın. Daha sonra kağız salfetin üzərinə qoyub artıq yağını çəkməsinə icazə verin.

Mikrodalğada:

  • Yağlanmış boşqaba nazik kartof dilimlərini düzün və yüksək temperaturda 5-7 dəqiqə bişirin. Hər 2-3 dəqiqədən bir yoxlayın ki, yanmasın.

5️⃣ Süfrəyə verin

  • Çipsilər tam soyuduqda daha da xırçıltılı olacaq. Onları pendir sousu və ya qatıqla birlikdə servis edə bilərsiniz. ????


NEWS FEED