



"Pistachio Bundt Cake" hazırlanması
Pistachio Bundt Cake Resepti Bu ləzzətli püstəli Bundt tortu yumşaq və aromatik quruluşa malikdir, üzərinə isə limonlu krem pendir qlazuru əlavə edilir. Tort üçün: 1 stəkan qabıqsız püstə 2 stəkan un 1 çay qaşığı qabartma tozu ½ çay qaşığı soda ½ çay qaşığı duz 1 stəkan şəkər tozu ½ stəkan kərə yağı (otaq temperaturunda) ½ stəkan bitki yağı 3 ədəd yumurta 1 çay qaşığı vanil ekstraktı 1 stəkan qatıq və ya ayran Limonlu Krem Pendir Qlazuru üçün: 100 qram krem pendir 1 stəkan şəkər kirşanı 2 xörək qaşığı limon suyu 1 çay qaşığı limon qabığı rəndəsi 1. Fırını və formanı hazırlayın 2. Püstələri üyüdün 3. Quru və yaş inqrediyentləri hazırlayın 4. Şəkər və yağları çalın 5. Quru inqrediyentləri əlavə edin 6. Bişirmə 7. Qlazuru hazırlayın 8. Tortu bəzəyin Nuş olsun! İngrediyentlər
Hazırlanma qaydası
Fırını 175°C-ə qədər qızdırın. Bundt tort formasını yağlayıb unlayın ki, tort yapışmasın.
Püstələri blender və ya qida prosessorunda xırdalayın, amma tam un kimi etməyin – bir az iri hissələr qalmalıdır.
Ayrı bir qabda un, qabartma tozu, soda və duzu qarışdırın.
Böyük bir qabda şəkər tozu, kərə yağı və bitki yağını çırpın. Kütlə yüngül və krem halına gələndə yumurtaları bir-bir əlavə edib qarışdırmağa davam edin. Daha sonra vanil ekstraktını da əlavə edin.
Un qarışığını tədricən xəmirə əlavə edin. Hər dəfə bir az əlavə edib qarışdırın. Sonda qatığı (və ya ayranı) da əlavə edib hamısını qarışdırın. Üyüdülmüş püstələri qatıb qarışdırın.
Xəmiri hazırlanmış Bundt formasına tökün və 40-50 dəqiqə bişirin. Tortun tam bişdiyini yoxlamaq üçün içinə çöp batırın – təmiz çıxmalıdır.
Krem pendiri şəkər kirşanı, limon suyu və limon qabığı ilə birlikdə çalın.
Tortu sobadan çıxarıb tam soyumağa qoyun. Daha sonra üzərinə qlazuru gəzdirin və istəsəniz, əlavə püstə səpin.
Şərhlər