Pendirli şorba resepti
Toyuq filesi
500 q
İşlənmiş pendir
200 q
Kartof
400 q
soğan
150 q
kök
180 q
kərə yağı
dadmaq
Duz
dadmaq
Qara üyüdülmüş bibər
dadmaq
Yaşıllıq
dadmaq
Dəfnə yarpağı
3 ədəd
Qızartmaq
dadmaq
Qara bibər noxudları
2 ədəd
1 Əti 3 litrlik qazana qoyun və su əlavə edin. Bulyon qaynamağa başlayan kimi üzərinə 1 çay qaşığı duz, bir-iki ətirli bibər və qara bibər, 2-3 dəfnə yarpağı əlavə edin. Qaynama anından 20 dəqiqə bişirin. Sonra əti çıxarın.
2 Kartofu soyun və kublara kəsin. Soğanı kublara kəsin. Yerkökü rəndələyin. Əti kiçik parçalara kəsin. İşlənmiş pendiri sürtgəcdən keçirin (əgər blok şəklindədirsə) və ya kublara kəsin.
3Qaynayan bulyona kartof əlavə edin. Qaynama anından 5-7 dəqiqə.
4Bu zaman kərə yağında yüngülcə qızardın. Əvvəlcə soğan, sonra yerkökü qoyun. Yüngül duz və istiot. Hazır qovrulmuş şorba əlavə edin və başqa 5-7 dəqiqə bişirin.
5Sonra doğranmış əti əlavə edin. 3-4 dəqiqə bişirin, ərinmiş pendir əlavə edin, yaxşıca qarışdırın və sonunda qarışdırsanız, püresi şorbası alacaqsınız
6 Xidmət etməzdən əvvəl göyərti ilə səpin. İstəyirsinizsə, krutonlarla xidmət edin.