17:05
14 07 2025

Yarpaq dolması – Azərbaycan mətbəxinin incisi

Tərkibi:

  • Üzüm yarpağı – 300-400 qram (təzə və ya duzlu suda saxlanmış)

  • Dana və qoyun qarışıq qiymə – 500 qram

  • Düyü – 100 qram (1 stəkanın 2/3 hissəsi)

  • Soğan – 2 ədəd (xırda doğranmış)

  • Yaşıl göyərti (şüyüd, keşniş, nanə) – 1 dəstə (doğranmış)

  • Duz – zövqə görə

  • İstiot – zövqə görə

  • Tomat pastası (isteğe bağlı) – 1 xörək qaşığı

  • Kərə yağı və ya quyruq yağı – 50 qram (üzərinə qoymaq üçün)

Hazırlanması:

  1. Düyünü ilıq suda 20 dəqiqə isladın, sonra süzün.

  2. Qiyməyə doğranmış soğan, düyü, göyərti, duz, istiot və istəsəniz tomat pastasını əlavə edib qarışdırın.

  3. Üzüm yarpaqlarını yuyun. Əgər duzlu sudadırsa, 5-10 dəqiqə isti suda saxlayıb duzunu çıxarın.

  4. Yarpağın hamar tərəfi alt tərəfə gələcək şəkildə masaya qoyun. Ortasına 1 çay qaşığı içlik qoyun və dolma formasında bükün.

  5. Qazana yarpaq sərib (dibinin yanmaması üçün), dolmaları sıx şəkildə düzün.

  6. Üzərinə 1 stəkan su və bir az kərə yağı və ya doğranmış quyruq yağı əlavə edin.

  7. Üzərini bir boşqabla örtüb qapağını bağlayın, orta odda 45-60 dəqiqə bişirin.

Nuş Olsun!

NEWS FEED