20:52
11 04 2024

Kotlet resepti

Ərzaqlar:

Ət
1 kq
soğan
1 baş
yumurta
1 ədəd
Bayat ağ çörək
300 q


1Əti ətçəkən maşında böyük məftil rəfindən keçirin və ya qaba doğranmış qiymə ətini alın.
Şəkil
ALET
Mexanik ətçəkən maşın
2Soğanı təxminən 4-5 mm-lik kublar şəklində doğrayın. Heç bir halda soğanı bükməyin, kotletlər çox pis olacaq. Kıyılmış ətə doğranmış soğan əlavə edin.
Şəkil
CRIB
Soğanı necə kəsmək olar
3Çörəyi suda isladın, bütün suyu sıxıb qiymə ətinə əlavə edin. Kotletlərdə əsas mövzu çörəyin miqdarıdır. Təxminən bir kiloqram kıyılmış ət üçün dilimlənmiş çörəyin üçdə birindən bir qədər çoxunu qoyuram. Kotletlərə bir az çörək əlavə etsəniz, sərt və dadsız çıxacaqlar.
4 Yumurtanı doğranmış ətə çırpın - bu, tavada kotletlərin dağılmasının qarşısını alacaq.
Şəkil
CRIB
Yumurta keyfiyyətini necə yoxlamaq olar
5Dadmaq üçün duz və istiot əlavə edin, sonra qiyməni homojen bir kütlə alınana qədər yoğurun.
6Qızartma qabını bir az qızdırın, günəbaxan və ya zeytun yağı tökün, formalı kotletləri qoyun. Kotletləri böyük və çox qalın etməməlisiniz, daha uzun müddət qızardılmalı olacaqlar və onlardan bütün suyu itiriləcək, təxminən 1,5 sm qalınlıq kifayət edəcəkdir. Kotletlər bir tərəfi qızardıqda, onları çevirin. Kotletləri bir neçə dəfə daha çevirmək lazımdır. Heç bir halda su əlavə etməyin və ya qapaq ilə örtün - bu, onları qaynadacaq. 1,5 sm qalınlığında kotletin qızardılması üçün 7-8 dəqiqə kifayətdir.

NEWS FEED