21:35
18 04 2021

Südlü Qənd resepti

Çay süfrələrinin əvəzolunmazı olan qəndi özünüz ev şəraitində bişirin. 
Tərkibi:

  • 5 stəkan (xrustal) şəkər tozu
  • 1,5 stəkan süd
  • qoz ləpəsi
  • zövqə görə keşniş toxumu, hil, darçın, mixək tozu
Hazırlanma qaydası:
Bir qazana şəkər tozu tökün. Üzərinə südü orta ocaqda dayanmadan qarışdıraraq qaynadın. Qaynamağa başladıqdan 2-3 dəqiqə sonra ədviyyatları və xırda doğranmış qoz ləpəsini əlavə edib qarışdırın. Qazanın divarları xarlayan kimi olacaq, köpüklər çoxalacaq, nisbətən ağarıb qatılaşacaq. Artıq bişən qəndi ocaqdan götürüb yağlanmış siniyə töküb yayın. 2-3 dəqiqədən sonra stəkanın alt hissəsiylə bişirdiyiniz qəndin üstündən basın ki, kütlə sıxılsın. Bərkiməsi üçün qəndi kənara qoyun. Bərkiyən qəndi qənd doğrayanla doğrayıb çayla nuş edə bilərsiniz.

NEWS FEED